dimarts, 1 de novembre del 2016

La judeofòbia i el seu discurs



Els propers dies 10, 17 i 24 de novembre i 1 de desembre de 2016 se celebra el V Seminari Internacional sobre Antisemitisme, a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, del carrer Montalegre, 5

Organitzat per la Fundació Baruch Spinoza i dirigit pel Dr. Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, polítoleg i sociòleg, expert en gestió multicultural i especialista en educació en l’Holocaust, compta, també, amb la col·laboració de diverses entitats de la societat civil i el suport l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, que posa la capital de Catalunya dins del debat acadèmic sobre l’antisemitisme del segle XXI.

Programa

Dijous, 10 de novembre

17:00 Acte inaugural

17:15 "Com ser d’esquerres sense caure en l’antisemitisme del segle XXI". Jon Iñarritu, jurista, ha estat diputat per Amaiur i és membre de la direcció d’Aralar (EH Bildu).

18:45 Pausa

19:15 "La judeofòbia sense jueus i l’antisemitisme sense antisemites". Orfeo Balboa, doctorand en Ciències Socials per la Universitat de València i màster en Analista d’Intel·ligència per la Universidad Rey Juan Carlos/Universidad Carlos III de Madrid.

Dijous, 17 de novembre

17:00 "La judeofòbia vista des d’uns clàssics jueus". Antoni Puigverd, escriptor.

18:30 Pausa

19:00 "L’antisemitisme: un discurs de geometria variable". Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Barcelona.

Dijous, 24 de novembre

17:00 "La desjudeització dels jueus alemanys exiliats a Barcelona: una forma d’antisemitisme". Myriam Katz Cohon, doctoranda en Història Comparada, Política i Social a la Universitat Autònoma de Barcelona.

18:30 Pausa

19:00 "Formes d’antisemitisme en la cultura: la banalització erudita de la Xoà". Arnau Pons, Premio Nacional a la Mejor Traducción 2015 per l’obra Cristall d’alè de Paul Celan. Ha traduït al judeoespanyol El canto del pueblo judío asesinado d’Itsjok Katzenelson.

Dijous, 1 de desembre

17:00 "Al voltant d’una nova etapa antisemita. El dia de la ira". Pierre Birnbaum, professor emèrit de Ciència Política a la Université Paris 1, historiador i sociòleg.

18:30 Pausa

19:00 "Teoria política de l’antisemitisme: del modern al nou antisemitisme". Ljiljana Radonić, investigadora de l’International Research Center for Cultural Studies (IFK) i professora lectora de Ciència Política a la Universitat de Viena (Àustria).


Més informació i inscripcions a la web del Seminari Internacional sobre Antisemitisme.

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Doncs sí, Teresa; molt interessant. Tot i que no deixa de ser una anomalia haver d'insistir any rere any sobre l'antisemitisme.

      Elimina