dilluns, 26 de gener del 2015

Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust (2015)





mantenimvialamemoria.jpg

2014 (1).jpg



Presentació del Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust

Dijous 29 de gener a les 18:30 h. 

En el marc dels actes del Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust (27 de gener) presentem a la ciutadania en general i al mon educatiu en particular el Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust:  la seva  gènesi, objectius, activitats de divulgació, materials didàctics, línies de treball, etc.

Museu de L'Hospitalet - Can Riera Espai de memòria
C. Riera de l'Escorxador 17 (l'Hospitalet de Llobregat)




 *

Barcelona

Dia 27. "Les set caixes. La història de l'Europa del segle XX a través d'un testimoni familiar", conferència a càrrec de Dory Sontheimer, autora del llibre Las siete cajas. L'acte tindrà lloc al Palau de la Generalitat, a les 18 h. Acte amb assistència per invitació.
L'acte principal serà la Cerimònia del Record, que tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume a les 19:30 h, i consistirà en una encesa d'espelmes, lectura de textos, interpretacions musicals i un minut de silenci per les víctimes de l' Holocaust. Després de l'acte s'inaugurarà l'exposició "Mauthausen. L'univers de l'horror", a l'Ajuntament.

Dia 27. La Filmoteca de Catalunya acollirà al matí la sessió Cinema, memòria, pau i drets humans, arran d’un conveni de col·laboració amb els departaments d’Ensenyament i de Governació i Relacions Institucionals.

Dia 28. El rabí Alain Michel, doctor en Història, oferirà el pròxim 28 de gener, al Seminari Conciliar de Barcelona la conferència que porta per títol La Shoah entre absolu et relatif et entre particularisme et universal. Reflexions autor des aproches d’André Neher et de Manitou (Rev Léon Askenazi).
La conferència tindrà lloc a les 20.00 h, al saló d’actes del Seminari Conciliar de Barcelona, carrer Diputació 231.

  
Girona

Dia 27. L'alcalde de Girona i president del Patronat Call de Girona, Carles Puigdemont, presidirà l'acte commemoratiu que tindrà lloc al pati del Museu d'Història dels Jueus a les 20 h, i que comptarà amb una conferència del periodista Antoni Puigverd. L'acte es completarà amb una encesa d'espelmes de record a càrrec de diversos col·lectius ciutadans i la interpretació musical del quartet Brossa.

Besalú

Dia 30. Encesa d'espelmes a càrrec de representants de diferents col·lectius locals, amb la intervenció inicial de l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó. Membres del club de lectura de la Biblioteca Ramon Vidal de Besalú oferiran una lectura compartida d'una selecció de fragments relacionats amb testimonis de persones víctimes de l'Holocaust.

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Mai, Javier! Jo encara m'emociono quan després del temps, encara apareix la veu d'un supervivent. Això ens converteix en testimonis. No manifestar-nos contra la barbàrie ens coverteix en còmplices.

      Elimina