dissabte, 12 de gener del 2013

La Shoah: imatges d'una bogeria


L’Associació cultural Massada-Sabadell, des del dia 11 de gener fins el dia 25 d’aquest mateix mes, presenta a la sala relacional del Centre Cívic de La Creu Alta (Can Balsach) de Sabadell l’exposició de fotogra fies La Shoah: imatges d'una bogeria, amb fons documentals procedents de la Fundació Baruch Spinoza i comissariada pel Dr. Xavier Torrens, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona.

L'exposició recull fotogra fies dels arxius de l’Autoritat per al Record dels Màrtirs i Herois de l’Holocaust Yad Vashem, i ens fa un recorregut per la Shoà (que en hebreu signi ca “destrucció”, “catàstrofe”, i que també es coneix com a Holocaust), que va signi car l’extermini de sis milions de jueus (un milió i mig eren nens i nenes), i centenars de milers de gitanos, homosexuals i diversos opositors a la ideologia nazi.

3 comentaris:

  1. Dues coses: celebro tot homenatge sobre el tema, doncs ja ssaps que sóc dels que penso que no podem permetre'ns mai oblidar. I d'altra banda, celebro que facis ressó de la vida cultural fora de Barcelona, que el centralisme es fastigós i sembla que només passin coses a Barcelona, quan realment no és així.

    ResponElimina
  2. Eastriver, per desgràcia el meu gra de sorra és poca cosa, però faig tot el que és a les meves mans per fer-lo visible. En el cas dels memorials encara tenim la companyia de gent sensible en el tema, malgrat que en el nostre país no té el ressò que hauria de tenir. És el mateix que passa amb el passat jueu de Catalunya, una història esborrada malgrat alguns esforços considerables com el de Girona i Besalú.

    I pel que fa a la vida cultural fora de Barcelona tampoc podem estar-ne contents. Sense anar més lluny l'exposició "George Grosz. De Berlín a Nova York (1912-1957)" ddel CaixaForum de Tarragona ha passat desapercebuda: http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumtarragona/georgegrosz_ca.html

    ResponElimina
  3. http://bereshitbiblia.blogspot.com.es/2012/12/lart-i-la-realitat-social-interpretats.html

    ResponElimina