dijous, 15 de setembre del 2011

L'aigua en les cultures cananea i hebrea

Suposats bans jueus de Barcelona

CaixaForum organitza entre el 20 de setembre i el 29 de novembre el cicle L'aigua i les cultures, un  cicle que mostrarà les diferents percepcions culturals de l'aigua corresponents a èpoques i civilitzacions diverses. La de la nostra societat n'és només una, així que repassar-les ens ha de sensibilitzar sobre la nostra valoració d'aquest recurs natural i tots els elements que s'hi relacionen.

Miqvé de Besalú

El dia 11 d'octubre està prevista la conferència L'aigua en les cultures cananea i hebrea, una aproximació conjunta a les dues cultures degut al fet que ambdues estan íntimament lligades per raons geogràfiques i temporals. Si bé la primera prové d'un poble urbà i la segona d'un poble nòmada, ambdues comparteixen una relació amb l'aigua que va més enllà de l'enginyeria hidràulica desenvolupada per a l'aprofitament dels aqüífers i les aigües subterrànies.

La conferència és a càrrec de Maria Josep Estanyol i Fuentes, llicenciada en Arqueologia del Pròxim Orient i doctora en Filologia Semítica i especialista en cultura hebrea, autora dels llibres Els jueus catalans (Barcelona: PPU, 2009) i Judaisme a Catalunya, avui (Barcelona: Pòrtic, 2002).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada