dilluns, 3 de setembre del 2018

Festival de cinema jueu 2018



A partir del 15 de setembre comença la 20a edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona a la Filmoteca de Catalunya. El Festival ens obre els ulls a la història, la vida i la cultura dels jueus d’arreu del món. I aquesta vintena edició coincideix amb el centenari de l'establiment de la primera comunitat jueva a Catalunya i també a l’Estat espanyol, la CIB, després de l'expulsió dels jueus de la Península el 1492.

El programa d’enguany presenta vuit documentals i cinc ficcions que, amb una mirada crítica, parlen d’història i de política, de família i de religió, de literatura, música i cinema com a eines de subversió, de debat o de testimoniatge. Entre els seus protagonistes hi ha personatges de primera línia i modestos herois, conspiradors, rebels, escriptors i cineastes, però també ciutadans anònims que enfronten les circumstàncies de la vida quotidiana, tant del passat com del present; i també dues visions diferents sobre la història dels jueus dels països àrabs, dues històries sobre refugiats i el preu de l'exili.

A més de les habituals projeccions en col·laboració amb el Patronat Call de Girona, enguany també hi haurà dues sessions especials a l’Ateneu Barcelonès i a la Casa Adret de Barcelona.

El Festival d’aquest 2018 està inclòs inclòs en el programa d'activitats de les Jornades Europees de la Cultura Jueva.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada