dimecres, 18 de novembre del 2015

Dona i religió: un paper secundari?



Dins del cicle de debats "Llengües, identitats i religions a Catalunya" que programa la Caixa en el Palau Macaya sota el lema "Trencar els tabús, combatre els tòpics: conèixer, entendre i compartir", el dia 24 de novembre de 2015, a les 19 h, presenta "Dona i religió: un paper secundari?"

Moriah Ferrús, Roser Solé Besteiro, Salwa El Gharbi i Ruth Giordano, quatre dones implicades en la seva comunitat –jueva, catòlica, musulmana i protestant– i compromeses amb el diàleg interconfessional, debatran sobre el fenomen religiós, que es manifesta de múltiples formes més enllà del que es considera tradicional a Catalunya. Hi ha un tret comú en totes elles: les dones actuen com a transmissores familiars, però tenen un paper secundari en el culte i en l'organització. Amb aquest debat es proposa analitzar la funció de la dona en les religions principals de Catalunya.

2 comentaris:

  1. És necessari parlar-ne amb profunditat, ja ho crec.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Teresa, perquè no se'n parla gens. No només del paper secundari que tradicionalment té la dona en les estructures religioses, sinó tampoc s'explica en veu alta el paper que la dona té, des de sempre, en la transmissió de la memòria, la tradició i la cultura.

      Elimina