dimecres, 25 de setembre del 2013

Walter Benjamin's reading of Kafka and his debate with Gershom Scholem


Paral·lel als actes del Simposi Internacional Walter Benjamin, que tindrà lloc a Girona, la Jonquera i Portbou del 26 al 29 de setembre, El Museu d'Història dels Jueus oferirà el 25 de setembre la conferència Walter Benjamin's reading of Kafka and his debate with Gershom Scholem, que anirà a càrrec de Sigrid Weigel, directora del Berlin Center for Literary and Cultural Research, Institut de Recerca d'Història Cultural d'Europa, història cultural del saber i de literatura comparada europea. La Sra. Weigel és especialista en Walter Benjamin i en càbala.

La conferència tractarà la relació entre Benjamin i Kafka, i especialment la relació de Kafka amb la cultura jueva, una relació en la qual es troben punts de referència importants amb la recepció del judaisme del propi Benjamin. Sobre aquest problema hi ha un intercanvi intens amb l'historiador de la càbala Gershom Scholem. La conferència analitzarà aquest debat entre Benjamin i Scholem sobre Kafka.

Idioma: anglès

Lloc: Aula de l'Institut d'estudis Nahmànides

Entrada lliure. Accés pel carreró de Sant Llorenç.

Ho organitza: Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili de la UdG, Ajuntament de Portbou i Zentrum für Literatur und kulturforschung Berlin.

Hi col·labora: Patronat Call de Girona


Més informació sobre el simposi

2 comentaris:

  1. Sóc simpatitzant de W. Benjamin, i he fet servir algun escrit seu com a peu per taller d'escriptura.
    Res ens hauria de ser aliè i la nostra memòria fa immortal la seva absència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I qui millor que Benjamin per donar consistència a aquesta memòria, oi Olga?

      Elimina