dilluns, 27 d’agost del 2018

Dia Europeu de la Cultura Jueva: Storytelling



El tema triat per a l'edició d'aquest 2018 del Dia Europeu de la Cultura Jueva és "Storytelling", que podem traduir com a "contacontes", l'art d'explicar històries. Actualment, l'Storytelling és una de les eines més importants per difondre la història dels pobles, i en aquest sentit permet explorar els diferents aspectes del patrimoni europeu jueu tangible i immaterial.

La tradició oral és, sens dubte, una constant en la història i l'imaginari col·lectiu del poble jueu. Tant des de la perspectiva bíblica com a través de les riques històries populars de les comunitats locals i de les migracions contemporànies, tot plegat conforma el relat d'un món que demana i mereix ser explorat i descobert.

La narrativa és prou diversa per ella mateixa i obre moltes possibilitats per construir relats. Tots els agents culturals i institucionals tenen llibertat total per triar i proposar les seves pròpies activitats. No obstant això, el tema d'aquest any, sumat a les oportunitats que ofereix l'associació amb la Biblioteca Nacional d'Israel, permet l'obertura a moltes iniciatives que poden sumar-se al programa, raó per la qual l'Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura i l'Herència Jueva (The European Association for the Preservation and Promotion of Jewish Culture and Heritage, AEPJ) us convida a afegir tantes activitats com vulgueu a aquesta iniciativa que s'esdevindrà simultàniament a tot Europa.

El Dia Europeu de la Cultura Jueva se celebra el 2 de setembre, però hi ha propostes que s'allargaran durant tot el mes. A Catalunya, on l'herència jueva és cabdal per explicar-ne la història, hi trobareu iniciatives a Barcelona, Besalú, Castelló d'Empúries, Girona, Lleida, Sant Cugat del Vallès, Tàrrega i Vilajuïga. Si cliqueu sobre el vincle de cada una d'elles, accedireu als actes que s'hi han programat. Per a més informació i activitats en altres ciutats europees, cliqueu l'enllaç de l'AEPJ.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada