dimarts, 28 d’octubre del 2014

Projecte "Benjamí de Sefarad"




"Benjamí de Sefarad", el nou projecte educatiu de la xarxa Red de Juderías de España va fer el seu tret de sortida el passat 20 d'octubre a l'IES Vicens Vives de Girona en forma de presentació inaugural a càrrec de l'equip directiu i docent del centre, acompanyats per la tinenta d'alcalde i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Sra. Isabel Muradàs, i el Patronat Call de Girona. 120 alumnes de segon d'ESO de Girona hi participaran i faran intercanvis amb l'Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú i l'Institut Castelló d'Empúries.

El projecte de la xarxa, iniciativa de la ciutat andalusa de Lucena, va dirigit a l'alumnat de segon d'ESO i pretén aprofitar l'estructura de la xarxa per promoure activitats didàctiques de contingut històric i patrimonial i conscienciar els més joves de la importància de la defensa del llegat cultural jueu. Aquest curs es posa en marxa amb l'IES Vicens Vives amb caràcter experimental, però la voluntat és fer-lo extensiu en el futur a altres centres educatius de la ciutat.

Els objectius del projecte són, entre altres, promoure la utilització de diferents tècniques de recerca, estudi i exposició de treballs en base al llegat cultural jueu, la difusió conjunta dels treballs realitzats per l'alumnat a través dels mitjans de comunicació, educar a través de l'intercanvi d'experiències i fomentar la sensibilitat, respecte i tolerància que atorga el coneixement d'altres cultures i formes de vida, tot animant la curiositat dels alumnes i l'interès per conèixer aquesta part de la nostra història i, per extensió, d'altres ciutats tant de proximitat com de la resta de l'estat.

Les activitats es duran a terme entre octubre i abril. El Patronat Call de Girona posarà les seves instal·lacions, el museu i la biblioteca, recursos i materials a disposició del projecte. Entre març i abril els alumnes que hagin participat en el projecte presentaran els resultats exercint com a guies per als seus companys en els intercanvis proposats amb altres ciutats i els treballs finals també es podran veure a la pàgina web de la xarxa.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Sra. Isabel Muradàs, va cloure l'acte desitjant a l'alumnat que gaudeixi molt amb aquest projecte. Va animar els alumnes dient-los "tenim un tresor per descobrir i donar a conèixer" i va acabar remarcant la importància treballar en xarxa per poder compartir l'experiència amb alumnes de moltes altres ciutats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada