dijous, 29 de novembre del 2012

Els jueus de Girona i la seva organització. Segles XII-XV


Presentació del volum 6 de la col·lecció Girona Judaica, Els jueus de Girona i la seva organització. Segles XII-XV, de Jaume Riera i Sans. L'acte es celebrarà al Museu d'Història dels Jueus a les 19.30 h i anirà a càrrec de Pere Ortí, professor de la UdG, l'autor del llibre, Jaume Riera i l'alcalde i president del Patronat Call de Girona Carles Puigdemont.

Jaume Riera acabà els estudis al seminari de Barcelona el 1966 . Llicenciat en filosofia i lletres (1969) i arxiver (des del 1979), s'ha dedicat a l'estudi dels jueus catalans medievals i ha estat el primer president de l'Associació d'Estudiosos del Judaisme Català. Ha fet diverses edicions de texts: el procés criminal (1410) contra el cavaller Arnau Albertí (El cavaller i l'alcavota, 1973), d'interès literari, a part l'històric, transliteració de texts aljamiats catalans (Cants de noces dels jueus catalans, 1974), la versió catalana del Llibre de Job de Jeroni Conques (1976) i Un recull d'oracions en català dels conversos jueus (1980). El 1981 inicià la "Biblioteca Escriny. Col·lecció de textos medievals breus", de la qual aparegueren nou volums. També és l'autor del volum numero 3 de la col.lecció Girona Judaica, amb el títol Els poders públics i les sinagogues. Segles XIII-XV, publicat per l'Institut d'estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) el 2006.

2 comentaris:

  1. Sóc un apassionat de la història. I la història amagada, la que sovint ens han volgut amagar, és moltes vegades més apassionant que l'altra...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, Ramon, la història amagada és la que ens explica més coses i la que ens permet descobrir el que intuiem.

      Elimina