diumenge, 7 d’abril de 2013

Jaime Vándor, una vida al caire de l'Holocaust


Una vida al caire de l’holocaust. Diàlegs amb un supervivent, ens presenta una aproximació a la vida de  Jaime Vándor, nascut a Viena el 26 de febrer del 1933, un dia abans de l’incendi del Reichstag alemany. Com a conseqüència de l’annexió d’Àustria pel Tercer Reich, tota la família, d’origen jueu, va haver de fugir a Hongria i, el 1940, veient que la situació cada vegada es complicava més, el seu pare va emigrar a Espanya amb l’esperança de poder reunir-se allà més endavant amb la seva dona i els seus dos fills. El tancament de fronteres, però, ho va impedir i ells tres van haver de quedar-se a Hongria, confinats a l’anomenat "gueto internacional" de Budapest.

Jaime Vándor, filòleg, musicòleg i poeta, ha exercit al llarg de 45 anys de professor a la Universitat de Barcelona. Ha participat en nombrosos congressos internacionals i ha fet conferències a Europa i a Israel sobre temes d’història i cultura judaiques.

Jaume Castro (Barcelona, 1964) és doctor en Química per la UB. Ha estat l’impulsor i el coordinador de diverses iniciatives per promoure la solidaritat, el diàleg entre les cultures i religions, i la cultura de la pau. Des del 1989, és el responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona.

El llibre serà presentat el dilluns 8 d'abril, a les 7 de la tarda en el Palau Centelles-Solferino de Barcelona, seu de l'Institut d'Estudis Autonòmics, Baixada de Sant Miquel, 6-8.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada