dimecres, 2 de gener del 2013

In memoriam: la Shoah


El dia 27 de gener, dins la jornada internacional en record de la Shoà, la Filmoteca de Catalunya programa la sessió "In memoriam: la Shoah", amb tres pel·lícules, una de les quals, Els il·legals, mai no s'ha vist a Catalunya en la seva versió íntegra.


ImatgePrisoner of Paradise / Presoner al paradís
Malcolm Clarke, Stuart Sender . 2002 . VOSC . 96'
Un documental nominat a l’Oscar i basat en la vida de Kurt Gerron, un jueu alemany cabareter i actor de cinema de la dècada dels 20 i els 30 que va ser enviat al camp de concentració de Theresienstadt.




Meyer Levin . 1947 . VOSC . 72'
Un film testimoni que ens presentaran Rhoda Henelde Abecasís, traductora al castellà de literatura yiddish, i que de petita va travessar Europa com a il·legal; i Ariel Schweitzer, historiador de cinema i crític a "Cahiers du cinéma". Presentació a càrrec de Rhoda Henelde Abecasís i d'Ariel Schweitzer
 

Amos Gitai . 2008 . VOSC . 89'
Madame Gornick ronda pel seu apartament mentre escolta el televisor. És l’any 1987, i l’aparell retransmet el judici de Klaus Barbie, en què s'aporten testimonis sobre diverses detencions, empresonaments i deportacions que van tenir lloc durant l'Holocaust.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada