divendres, 20 de març del 2015

Hagadàs: l'esplendor del gòtic català



El MUHBA reunirà per primera vegada a Barcelona les hagadàs (llibres de la Pasqua jueva) realitzades durant el segle XIV a Barcelona i el seu entorn. Es tracta de peces cabdals de la història jueva, de l’art gòtic i de la cultura catalana, valorades i conegudes a nivell mundial especialment per les seves il·lustracions i que van sortir en la seva majoria del nostre territori fa més de 500 anys, arrel de l’expulsió dels jueus el 1492. A més, l’exposició suposa una oportunitat per explicar la història de la presència de la comunitat jueva a Barcelona i la seva implicació en la vida de la ciutat medieval, així com per destacar l’alt nivell de coneixement de les tècniques d’il·luminació de manuscrits, directament influenciades per l’esclat artístic del gòtic català.



Visites d’autor

Dimecres 15 d’abril a càrrec de Manuel Forcano, dimarts 5 de maig a càrrec d’Ana Bejarano i dijous 28 de maig a càrrec de Manuel Forcano, MUHBA Plaça del Rei, de 18 a 19,30 h. 7,35 € (Amics 5,51 €)

Visites comentades

Dissabtes 11 i 25 d’abril i 9 i 30 de maig, MUHBA Plaça del Rei, d’11,30 a 13 h. 7,35 € (Amics 5,51 €)



Jornades “Hagadàs: història, narrativa i llegat artístic”

En aquestes jornades es parlarà del context històric de les Hagadàs, dels significats dels rituals que descriuen  i de les tècniques pictòriques emprades a les il·lustracions figuratives, entre d’altres temes.

Hi intervindran: Rosa Alcoy, Alba Barceló, Katrin Kogman-Appel, Dalia Ruth Halperin, Marc Michael Epstein, Geraldine Brooks i Aleksandra Buncic.
Lloc: MUHBA Plaça del Rei, sala Martí l’Humà, 24 i 25 de març, de 9 a 19h, 22,50 € (reduïda 11,25 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada