dijous, 19 de maig del 2011

Iberia Judaica


Iberia Judaica és un anuari aparegut el 2009 i que ja va pel tercer volum, dedicat íntegrament a l'estudi i investigació del judaisme hispànic, des del seu primer assentament a Hispània fins a l'expulsió definitiva entre 1492 i 1497. L'edita l'Asociación Hispana de Estudios Hebraicos, amb el suport tècnic de l'editorial Aben Ezra Ediciones. L'anuari té caràcter internacional, obert als màxims especialistes del judaisme hispànic.

L'anuari té una part monogràfica, diferent en cada número, amb una major part de textos inèdits o en primeres traduccions, una secció de tema obert, ressenyes i un butlletí bibliogràfic informatiu, i notícies sobre esdeveniments o estudis relacionats amb el judaisme sefardita.

La raó poderosa que ha dut l'Asociación Hispana de Estudios Hebraicos  a publicar aquest anuari és que el judaisme hispànic va originar una producció literària, científica i humanista, de primera qualitat, fins al punt que aquell període és anomenat l'edat d'or de les lletres hebrees a l'exili. La producció literària del judaisme hispànic té un valor perenne i segueix generant centenars i centenars d'estudis de manera constant que ja no corren el perill de passar desapercebuts gràcies a aquest treball.

- Iberia Judaica I. Los judíos de al-Andalus (2009)
- Iberia Judaica II. La polémica judeo-cristiana en Hispania (2010)
- Iberia Judaica III. Las persecuciones de 1391 en las elegías hebreas (2011)


Comandes:

Aben Ezra Ediciones
Iris 108
28109 Alcobendas (Madrid)

abenezraediciones@telefonica.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada