dilluns, 29 d’agost del 2011

XII Jornada Europea de Cultura Jueva


Barcelona





Girona


Al llarg de tot el cap de setmana, el Centre Bonastruc ça Porta obrirà les seves portes i oferirà, sota el lema Patrimoni 2.0, un ventall d'activitats innovadores i interessants entorn la cultura i la història jueves i el seu coneixement i descoberta a partir dels sistemes més actuals i més internacionals, aquells que són abastables des de les tecnologies 2.0. Tindrem ocasió d'escoltar llegendes i contes de la tradició judaica, podrem apropar-nos al coneixement d'algunes de les tendències musicals més modernes, fonamentades en el concepte del minimalisme dels treballs d'Steve Reich, participar en un joc de pistes on-line....

L'experiència començarà el dissabte 3 de setembre al matí, amb un recorregut a través de diferents elements del Museu d'Història dels Jueus. Una visita guiada ens permetrà descobrir alguns dels secrets millor guardats del museu, aquells que no es perceben a simple vista i que se'ns mostraran gràcies a la interpretació amb clau cabalística que rau en el títol suggerent de la visita: "La casa de la Vida". La visita acabarà amb un espectacle de música i dansa al pati del Centre Bonastruc ça Porta, que porta per títol Call 2.0.: Bonastruc truca a la porta!, una producció que inclou també el concurs on line El personatge enigmàtic.

A la tarda s'ha previst un espai per al públic infantil i familiar: De la mà de l'On i la Line, petits i grans descobrirem "on line", de forma lúdica i divertida, diverses maneres de comunicar aspectes de la cultura i del llegat jueu.

Ja de nit, de deu i fins la una de la matinada, l'aventura continuarà amb un taller de càbala a càrrec de Blanca Rosa Domínguez, una mestra experta que, guiant-nos a través de la història i de la llegenda, ens aproparà a certs postulats cabalístics que poden ser molt útils en la nostra quotidianitat.

L'endemà, diumenge 4 de setembre, repetirem experiència amb un segon taller de càbala que ens permetrà conèixer més de prop l'element cabalístic de l'Arbre de la Vida, tant des de la seva història com des de la seva dimensió actual.


Besalú


Tortosa

Caxixa i Bonjua, els geganys jueus de Tortosa

Activitats de la XII Jornada Europea de Cultura Jueva a la Biblioteca Macel·lí Domingo i visites guiades pel Call.

Castelló d'Empúries

Quetubà de Castelló d'Empúries (s. XIV)


Sefarad

Agenda de Caminos de Sefarad, a Red de Juderías de España.

Més informació a Destino SFD

2 comentaris:

  1. Sempre m'agafen les coses interessants quan sóc fora... :-(

    Malgrat tot, gràcies per l'avís.

    ResponElimina
  2. Llàstima! Es fa cada anys per aquestes dates. A vuere si tens més sort l'any vinent.

    ResponElimina